16 milyon SSK ve Bağ Kur emeklisi dikkat! SGK’dan duyuru geldi: Hemen alabilirsiniz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ramazan Bayramı öncesi emeklilere yönelik ikramiye ödemelerine bugün itibarıyla başladığı ifade edilerek bu ödemeler kapsamında, SSK’dan gelir ve aylık alan emeklilerin bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırıldığı ifade edildi. Ayrıca SGK’nın yaptığı açıklamaya göre, ödeme günleri ve süreç, emeklilerin maaş alma tarihlerine göre düzenlendiği de bildiridi.

SSK Emeklilerine Yönelik Ödemeler

SSK kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerin, maaş ödeme günü ayın 17 ve 18’i olanların bayram ikramiyeleri hesaplarına aktarıldığı vurgulanarak bu şekilde, emeklilerin bayram öncesi ekonomik durumlarının güçlendirilmesi hedeflendiği paylaşıldı.

Maaş ödeme günü ayın 19, 20, 21 ve 22’si olan emeklilere yarın, 23, 24, 25 ve 26’sı olanlara ise 4 Nisan’da ikramiyeleri ödeneceği ifade edilerek bu plan doğrultusunda, emeklilerin bayram öncesinde ekonomik olarak rahatlaması sağlanacağı bildirildi.

Bağ-Kur Emeklilerine Yönelik Ödemeler

Bağ-Kur kapsamında gelir ve aylık alan tüm emeklilere ise 5 Nisan’da ödeme yapılacak. Bu ödeme, Bağ-Kur emeklilerinin bayram öncesinde ekonomik açıdan daha rahat bir dönem geçirmelerini sağlayacak.

Emekli Sandığı kapsamında gelir ve aylık alan emeklilerden, maaş ödeme günü ayın 1 ve 2’si olanlara da bayram ikramiyeleri ödenmeye başlandı. Maaş ödeme günü 3, 4 ve 5’i olan emeklilere ise 3 ile 5 Nisan arasında ikramiyeleri ödenecekği aktarılarak bu şekilde, emeklilerin bayram öncesinde mali açıdan rahatlaması ve bayram coşkusunu daha iyi yaşaması hedeflendiği de vatandaşlara duyuruldu.

Exit mobile version