Editörün SeçtikleriGündem

16 şehir için alarm verildi: Bakan Yerlikaya açıkladı! Resmen felaket olacak, bu gece başlıyor

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre, yurt genelinde hafta sonuna kadar sürecek olan soğuk, sağanak ve karlı hava etkisini göstermeye hazırlanıyor. İstanbul dahil birçok kentte kar yağışı yeniden başlayacak.

Hava Durumu Detayları: Yurt Geneli Parçalı ve Çok Bulutlu

Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile birçok şehir yağmur ve sağanak yağış alacak. Ardahan, Kars, Erzurum ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Sıcaklık Düşüşü ve Buzlanma Uyarısı: Pus ve Sis de Gözlemlenecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, iç kesimlerde hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak. Ayrıca, Marmara ve Ege ile doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis görülecek, doğu kesimlerde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgar ve Çığ Tehlikesi: Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Rüzgarın genellikle güneyden esmesi beklenirken, Trakya ile yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekildi.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den Açıklamalar

Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Muğla, Aydın, İzmir gibi bölgelerde, öğle saatlerinden itibaren ise Denizli, Antalya, Isparta gibi yerlerde sağanak yağışların başlayacağını belirtti. Hafta sonunda Kuzey ve Doğu bölgelerde sıcaklıkların 6-7 derece düşeceğini ve Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

İstanbul’a Kar Geliyor mu? Prof. Dr. Orhan Şen Açıklıyor

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da hafta sonu sıcaklıkların 10 derecenin altına düşeceğini, ancak kar yağışının beklendiğini belirtti. İstanbul’da kar yağışının olmayacağını, ancak sıcaklıkların düşeceğini ifade etti.