16 yaşındaki genç kız can sıkıntısından 112’ye yalan ihbar vererek kendisini saatlerce arattırdı

Nevşehir’de 16 yaşındaki genç kız, 112’ye yalan ihbar vererek kendisini saatlerce arattırdı. Van’ın Erçiş ilçesinden Nevşehir’e teyzesini ziyarete gelen S.K. adlı genç kız, Erzurum’dan Nevşehir’e geldikten sonra kaçırıldığını ve alkol verilerek cinsel tacize uğradığını iddia ederek 112 çağrı merkezini aradı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu ihbarı ciddiye alarak Nevşehir’deki ağaçlık alanlarda kapsamlı bir arama operasyonu başlattı. Yaklaşık 300 polisin katıldığı aramalardan sonuç alınamayınca arama, şehir merkezine yakın bölgelerdeki ağaçlık alanlara da yayıldı.

Ancak, S.K. sürekli olarak farklı adresler vererek polis ekiplerini farklı noktalarda arama yapmaya yönlendirdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde, kendisinin bir evde tutulduğunu iddia etmesi üzerine polis ekipleri aramalarını 2000 Evler, 15 Temmuz ve Güzel Yurt mahallelerinde yoğunlaştırdı.

S.K., 112 çağrı merkezi ile sürekli iletişim halindeyken zaman zaman polis sirenlerini duyduğunu ifade etti. Bu nedenle polis ekipleri, Nevşehir sokaklarında ara sıra siren çalarken S.K.’yi bulmaya çalıştı.

İnternet kapalı olduğu için can sıkıntısından yapmış

Polis ekipleri, genç kızın tarif ettiği her noktayı titizlikle aradı. Yaklaşık 5 saat süren aramaların ardından, farklı noktalarda bekleyen polis ekipleri, 2000 Evler Mahallesi 4. Sokak’ta bulunan bir apartmanın 2. katında bir telefon ışığı gördü. Işığın kaynağına ulaşan polisler, saatlerce yalan beyanlarla kendisini arattıran 16 yaşındaki S.K.’yi gözaltına aldı.

Polis ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren titiz çalışması sonucunda yakalanan S.K.’nin aslında Van’ın Erçiş ilçesinde ikamet ettiği ve Nevşehir’deki teyzesini ziyarete geldiği ortaya çıktı. Ayrıca, S.K.’nin internete sürekli girdiği için teyzesinin evde bulunan internet şifresini değiştirdiği ve telefonunda sim kart olmadığı için acil çağrı merkezini aradığı bilgisi de paylaşıldı.

 

Exit mobile version