Genel

163 bin liradan başlayan fiyatlar TOKİ’den konut alabilmek için son günler, acele edin! 4 Ağustos’u geçiren üzülür…

Sosyal konut sayısının her geçen gün arttığı Türkiye’de çalışmalarını sürdürmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, yeni bir kuralı satış için düğmeye bastı. Temmuz ve ağustos ayı içerisinde gerçekleşecek olan konut satışları için tarihi, ödeme şartlarını ve başvuru detaylarını açıklayan TOKİ, en ucuz konut fiyatı ve en düşük taksit bedelini de duyurdu.

TOKİ UCUZ KONUT İÇİN 24 İLDE BAŞVURULAR BAŞLADI

Bu sene de kuralı satışlar gerçekleştirecek olan TOKİ, geçtiğimiz gün başvuruları bu ay gerçekleşecek olan kuralı konut satışları için bir duyuru yayınladı. TOKİ’nin yayınladığı duyuruyla birlikte 24 ilde satışa çıkacak olan kuralı satışlar için başvurular 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayacakken, başvuruların 4 Ağustos 2022 tarihinde son bulacağı kamuoyuna bildirildi. Öte yandan başvuruların Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla kabul edileceği de duyuruda yer alan detaylardan biri oldu.

TAKSİT İLE ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİYOR

Başvuru tarihleri ve yerlerinin yanı sıra ödeme seçeneklerine de ilişkin de bir duyuru gerçekleştiren TOKİ, satışa çıkacak olan evlerinin listesini yayınladı. Bu listeye göre, TOKİ’de 2022 yılında evler, 163 bin TL’den başlarken; en düşük taksit ödemesinin ise bin 442 TL’den başlayacağı görüldü. Tam 24 ilde 2+1 ile 3+1 daire satışları gerçekleştirecek olan TOKİ, dileyen vatandaşların kurada çıkması halinde yüzde 10, 12, 15 veya 25 peşinat ödemek koşuluyla 96, 108, 120, 180 veya 240 ay vade ile konut alabileceğini açıkladı.

TOKİ BAŞVURALARI İÇİN ŞARTLARA DİKKAT

Sosyal konutları genellikle kuralı satış yöntemiyle satışa sunan TOKİ, her vatandaşın kuraya girmesine izin vermiyor. Sosyal konutların alt ve orta gelir grubuna yönelik yapılması nedeniyle TOKİ konutlarından yararlanacak olan vatandaşların, 18 yaşını geçmiş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, eş ve velayetindeki çocuklar da dahil olmak üzere konut sahibi olmayan ve daha önce TOKİ’den ev almamış olan kimseler olması gerekiyor.