17 ilde 53 noktada orman yangını!

Manavgat’ta ki orman yangını daha kontrol altına alınmadan peş peşe yurdun dört bir yanından orman yangınları haberleri geldi. 2 günde 17 ilde 53 noktada orman yangını çıktı ve o yangınlar yerleşim yerlerine de ulaştı. Halen de 17’si devam ediyor. Giden sadece ormanlarımız değildi, nefesimiz, ciğerlerimiz, mallarımız, hayvanlarımız, canlarımızdı. Hepsine çok yazık oldu.

Antalya’nın ardından ülkenin birçok noktasından peş peşe alevler yükseldi. Mersin, Adana, Osmaniye, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Muğla, Aydın, Manisa, Uşak olmak üzere 13 ilimizde alevler köyleri, mahalleleri ve kent merkezlerini sardı. Tehdit altında ki evler tahliye edildi. Ağaçlar, kuşlar, tavşanlar, böcekler, tüm orman canlıları yanarak can verdi. Geriye içler acısı manzaralar kaldı ve halen de çok sayıda ormanda yangınlar devam ediyor.

Türkiye Manavgat’a ağlarken çok sayıda ilden daha orman yangını haberleri ulaştı. Adana’nın Kozan ilçesinde yaklaşık 400 hektar orman kül oldu, 20 civarında ev ve 2 besi damı hasar gördü. 5 köy tahliye edildi. Evleri yananlar sinir krizi geçirdi.

Kozan’dan sonra Aladağ’da yangın çıktı. Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçesinde de çıkan yangınlar şiddetli rüzgarlar nedeni ile büyüdü. Osmaniye’de de alevler kent merkezlerine ulaştı. Son olarak Muğla Milas, Marmaris ve Köyceğiz’de orman yangınları başladı. Burada da alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ‘’28 ve 29 Temmuz tarihlerinde toplamda 53 orman yangının 36’sını kontrol altına aldık. 183 vatandaşımız bu yangınlardan etkilendi’’ dedi.

Exit mobile version