Magazin

18 Ağustos 2022 MasterChef’te 16’ıncı önlüğün sahibi kim oldu Ana kadroya giren 16’ıncı isim kim?

2018 yılından bu yana ekranların en sevilen yarışma programlarından birisi olarak gösterilen ve bu düşünceyi de yüksek reytingleri ile destekleyen MasterChef Türkiye, 1 Temmuz tarihinde başladığı yeni sezonunda ana yarışmacı kadrosunu belirlemek üzere hızlı eleme turları düzenlemeye devam ediyor.

İlk ve ikinci eleme turlarını tamamladıktan sonra toplamda 48 kişiden oluşan 3 ayrı grubu ayrı ayrı değerlendiren MasterChef Türkiye jürileri, bu haftanın başı itibari ile son eleme grubu arasında ikili eleme etapları düzenlemeye başladı. 18 kişilik kadro tamamlanana kadar her gün bir yarışmacının daha balkona çıkacağı yarışmada, dün 16’ıncı önlüğü alan yarışmacı belli oldu.

13 kişi önce jüri üyelerinin verdikleri yemekleri yaptı, sonrasında ise beğenilen tabakların sahipleri yaratıcılık etabına yükselerek şeflerin verdikleri ana malzemeler ile en iyi tabağı çıkarmaya çalıştı. Gecenin sonunda en yaratıcı tabağı yapan yarışmacı adayı, MasterChef Türkiye’nin ana yarışmacı kadrosuna giren 16 kişi oldu.

KALAMAR DOLMASI YAPTILAR!

MasterChef Türkiye’nin dün akşam yayınlanan bölümünde de kıyasıya bir rekabet yaşandı. Sonlara doğru gelindiği şu günlerde son 3 önlükten birisini almak için bütün yeteneklerini sergileyen yarışmacı adayları, kalamar dolması yaptılar. Deniz mahsulleri ve pirinç ile doldurulan kalamar dolması, yarışmacı adaylarına ecel terleri döktü.

LAVABOYA DÖKTÜ!

Kalamar dolmalarını tadan Mehmet Yalçınkaya Emre ve Burak’ın yaptığı kalamar dolmalarının pişmemesi sebebi ile oldukça sinirlendi ve iki yarışmacının tabaklarını da “ekipten birileri yemesin” diyerek lavaboya boşalttı.

GECENİN KAZANANI BELLİ OLDU!

Kalamar dolmasını iyi yaparak yaratıcılık etabına yükselen yarışmacı adayları, en yaratıcı tabağı hazırlamak adına birbirleri ile yarıştı. Gecenin kazananı ve dolayısı ile de 16’ıncı önlüğü alan isim Kıvanç oldu.