18 yaşını doldurmuş herkes için Bakanlık Haziran ayında satıyor: 60, 70, 80 bin TL araba ilan listesi yayınlandı!

Araba almak isteyenler için Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Haziran ayında satışa yeni araçlar çıkarıldı. Söz konusu araç listesinde satıların 60,70,80 bin TL gibi rakamlar ile açıldığı görüldü. Dar gelirli olanlar için bir fırsat niteliğinde olan araç satışları ile ilgili detaylar haberimizde

Belli bir bütçesi olan ve araba almak isteyen pek çok vatandaş fiyat araştırması yapıyor. Ticaret Bakanlığı ikinci el araç satışı yapıyor. Farklı markaların yer aldığı satışlar ihale yöntemi ile gerçekleştiriliyor.

İkinci el araba ilanlarını görmek için tıklayınız. 

 

Elektronik ihalenin (e-ihale) amacı nedir?

4458 sayılı Gümrük Kanunu ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca tasfiyelik hale gelen eşyanın satışlarının elektronik ortama taşınarak satışlara katılan kişi sayısı ile rekabetin daha da arttırılması ve bu suretle tasfiyelik eşyadan elde edilen gelirlerin artırılması amaçlanmaktadır.

Elektronik ihaleye girebilmek için ne yapmam gerekiyor?

Gerçek Kişi Üyelik İşlemleri: Elektronik ihaleye girebilmek için ana sayfadaki “Üye ol” bölümünden kayıt olunması gerekmektedir. Üyelik işlemleri e-devlet uygulaması aracılığı ile de gerçekleştirilebilmektedir. Tüzel Kişi Üyelik İşlemleri: Bakanlığımız MERSİS uygulamasında tüzel kişi adına işlem yapmaya yetkili olan gerçek kişiler “Kurumsal” giriş yaparak ihalelere katılabilirler. Tüzel kişiler için ayrı bir üyelik işlemi gerekmemektedir.

Kimler e ihaleye üye olabilir?

18 yaşını doldurmuş, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip ve kanuni ikametgahı bulunan herkes ihalelere katılabilir.

Exit mobile version