18 yaşının üstündeki gençlere müjde! Geri ödemesiz 350 bin TL para verilecek: Bu fırsatı kaçırmayın, başvurun

Girişimci gençler ve yeni bir işe başlamak isteyenler internet üzerinden destekleri araştırmaya devam ederken 350 bin TL’ye kadar genç girişimcilere destek verileceği bildirildi. Bu destek ödemesi hakkındaki tüm detayları Egehaber.com olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. KOSGEB tarafından 18 yaşını geçen ve kendi işini kurmak isteyen gençler ve kadın girişimciler için destek verileceği paylaşılırken desteğin özellikle kadın girişimcileri kapsadığı vurgulandı.

KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN DE DESTEK VAR

Teşvik yoluyla anne, çocuk, kreş ve eğitimli olan bebek bakıcılarının kadınlara istihdam sağlanması hedeflendiği belirtilerek kayıtlı kadın istihdamını destekleme seçeneği ile de ürün tasarlayanlar, projeleri ve reklamları için nakit ihtiyacı olan kadın girişimciler için destek verildiği bildirildi.

370 BİN TL HİBE

18 yaşını geçen genç girişimcilere 65 bin TL ve 370 bin TL arasında hibe KOSGEB tarafından verildiği bildirilerek bu destekten faydalanmak için KOSGEB başvurusu yaptıktan sonra verilen kursların tamamlanması gerektiği ifade edildi. Bununla beraber TÜBİTAK tarafından başlatılmış olan programda ürün tasarlayan ve yeni iş fikirlerine sahip kişilere 150 bin TL’ye kadar geri ödemesiz nakit desteği verildiği gibi KOSGEB arge ve inovasyon projesi desteği için 750 projeye 750 bin TL verileceği vurgulandı.

SÜBVANSİYON ÖDEMESİ

Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı da sübvansiyon ödemelerine devam ederken küçük aile işletmeleri, zeytinyağı, hububat, bakliyat, mısır çayı, sertifikalı tohum, fide, tarımsal sulama, elektrik ve mahsul sigortası gibi 35 taneden fazla sübvansiyon ödemesi bulunuyor.

Exit mobile version