Genel

185 bin ailenin kartlarına 500 TL ödeme yapıldı! Herkese 500 TL bayram harçlığı verilecek mi?

Türkiye’de bayram nedeniyle vatandaşlara destek ödemeleri yapılabiliyor. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal yardım alan 185 bin 465 ailenin Başkent Kart‘larına 500 TL ödeme yapıldığını duyurmuştu. Peki, devlet herkese 500 TL destek ödemesi yapacak mı?

Her sene vatandaşlara bayram harçlığı konusu gündem oluyor. Sosyal medyada 500 TL bayram harçlığı verileceği iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında, “Bakanlığımızca e-Başvuru ya da Açık Kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.” İfadeleri kullanıldı.

Başkent Kartlarına 500 TL ödeme yapıldı

Ancak belediyeler tarafından bayram destekleri sağlanabiliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Mansur Yavaş, “Bayram öncesinde 100 Milyon TL tutarında yeni destek paketi hazırladık. Sosyal yardım alan 185.465 ailemizin Başkent Kart’larına 500 TL ödeme yaptık. Kart basımı süren yaklaşık 25 bin ailemize ise aynı tutarda ödeme yapacağız. İnsan onurunu koruyarak iyiliği biriktiriyoruz” demişti.

İzmir’de bayram desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında 50 bin haneye 250’şer lira olmak üzere toplam 500 lira nakdi destek vereceğini açıklamıştı. Bu kapsamda Belediye tarafından daha önce yapılan açıklamada, “Kurban Bayramı’nda da 50 bin haneye 250’şer lira destekte bulunacak Büyükşehir, böylece toplamda 25 milyon liralık bayram yardımı sağlamış olacak.” Denilmişti.