19 Mayıs tarihinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Sokağa çıkma yasağı uzuyor mu?

Türkiye’de bayram sonrasına kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi. 17 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlaması sona erecek. Ancak vatandaşlar 19 Mayıs tarihinde sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar. Peki, 19 Mayıs tarihinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Sokağa çıkma yasağı uzuyor mu?

Corona virüsü salgınında vaka sayılarını azalmak için yeni tedbir kararları alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile 81 ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı. 29 Nisan saat 19.00’da başlayan tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının 17 Mayıs tarihinde sona ermesi bekleniyor. Ancak vatandaşlar bu sene Çarşamba gününe denk gelecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyorlar.

Sokağa çıkma kısıtlaması uzuyor mu?

Konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın çarşamba gününe denk gelmesi nedeniyle, tam kapanmanın bir hafta daha uzatılabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu nedenle önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor.

Exit mobile version