2.5 milyarlık Ocakçı Holding vurgununda FETÖ detayı

İzmir’de Ocakçı Holding’e yönelik düzenlenen 2,5 milyarlık vurgunla ilgili operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı. Eşiyle birlikte gözaltına alınan holding sahibi Sedat Ocakcı’nın FETÖ soruşturması kapsamında TSK’dan ihraç edildiği ortaya çıkarken, gözaltına alınanlar arasında emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan’ın da olduğu belirtildi.

Öte yandan, lüks yaşamları gözler önüne serilen Ocakçı çiftinin, operasyon öncesi yurt dışına çıkmaya çalıştığı belirlendi.

Ocakçı Holding operasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı. İddialara göre, dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token’i halka arz eden Barış Turgut’la yapılan protokol sonucu, 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding’de, holdingin sahibi Sedat Ocakçı’nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtı. Yüksek kar vaadiyle paralarını verenler, dolandırıldıkları iddiasıyla polise şikayetçi olmaya başladı.

30 kişiye eş zamanlı operasyon

Savcılığın talimatıyla dün sabah harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı çıkartılan aralarında Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı’nın da bulunduğu 30 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Ocakçı Holding ve bağlı işletmelerinde arama yapıldı.

Adana’da yakalandılar

Ocakçı çifti, İzmir ve Adana’da yapılan operasyonlarla yakalandı. Sedat Ocakçı’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üsteğmen olarak görev yaptığı ve FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edildiği ortaya çıktı.

Ocakçı çiftinin operasyon öncesi Türkiye’yi terk etmeye çalıştıkları ve sonrasında Adana’da yakalandıkları belirlendi.

Emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan

Yakalanalar arasında Emekli Tuğgeneral de var

Gözaltına alınanlar arasında emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan’ın da olduğu ortaya çıktı. Alkan’ın, emekli olduktan sonra holdinge bağlı şirketlerden birinde görev aldığı ve operasyonla ilgili olduğu belirtildi.

30 kişi mağdur oldu

İddialara göre, şüpheliler kripto piyasalarında yatırım ve dron fabrikası kurma gibi vaatlerle yaklaşık 2,5 milyar TL para topladı. Şu anda 30 mağdurun polise başvurduğu ortaya çıktı. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, dolandırıcılık iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Lüks yaşamları dikkat çekti

Öte yandan, Ocakçı’nın paylaştığı bir videoda lüks yaşam tarzları görüldü. Holdingin bahçesinde eşi ile yürüyen Ocakçı’nın, lüks hediyelerle dolu paketleri açtığı ve lüks spor arabaları gösterdiği videoya yansıdı.

 

Exit mobile version