2.500 lirayı geçti! Altın fiyatlarında ibre tersine döndü

Altın piyasalarında son dönemde yaşanan hareketlilik, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentileriyle güçlendiği ifade edilerek uzmanlar, Temmuz ve yıl sonu için artış öngördüğü ifade edildi. Bununla beraber  ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi beklentileri, altın fiyatlarının hızla yükselmesine katkı sağladığı vurgulanarak Ons altın 2365 dolar seviyesini aşarken, gram altın 2500 TL’yi geçtiği bildirildi.

İSLAM MEMİŞ TAVSİYELERİ 

Konu ile ilgili olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bayram öncesi yaptığı alım tavsiyesinin önemine dikkat çekerek gram altın için kritik dönemde alım yapılması gerektiğini belirtti. Bu doğrultuda  Ons altın, son beş haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirerek 2365 dolar seviyesini aştığı vurgulanarak haftalık primini yüzde 3’e yaklaştırdığı bildirildi.

Gram altın, ons altındaki yükselişle birlikte kritik direnç seviyesi olan 2500 TL’yi geçti. Serbest piyasada haftalık yüzde 5 değer kazandı. Uzman İslam Memiş, sosyal medya kanallarında altın fiyatlarını değerlendirerek, önümüzdeki dönem için beklentilerini paylaşırken Temmuz ayında gram altının 2600-2700 TL, yıl sonunda ise 3000-3500 TL seviyelerine ulaşabileceğini paylaştı.

ALTIN FİYATLARI 

Fed’in faiz oranlarıyla ilgili kararları, altın fiyatları üzerinde belirleyici rol oynamaya devam ediyor. Faiz indirimi beklentileri, altın fiyatlarının yükselmesini destekliyor.Bu noktada haftanın son işlem gününde ons altın 2363 dolardan işlem gördüğü bildirilerek gram altın ise 2498 lira seviyelerinde işlem gördüğü ve piyasada yaşanan dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çektiği aktarıldı.

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Exit mobile version