Ekonomi

2 bin 500 TL ile geçinemeyen emeklilere, maaşlarını artıracak formüller duyuruldu: Bunları yapan herkes daha yüksek emekli maaşı alabilecek!

Ekonomik ve siyasi faktörler çerçevesinde giderek daha yüksek oranlarda zam alan gündelik hayat hizmetler ve ürünleri, özellikle ayın sonunu tek maaş ile getirmeye çalışan emekliler için bir kabusa dönüştü. Geçim derdine düşen vatandaşlar, emekli maaşlarını yükseltmek için çeşitli alternatif yöntemler aramaya başladılar. Bu noktada SGK uzmanları, yaşlılık dönemlerini yüksek emekli maaşları aracılığı ile garanti altına almak isteyen vatandaşlar için çeşitli formüller yayınladı.

Uzmanlar tarafından yayınlanmış olan emekli maaşı arttırma formüllerine göre ilgili şartları yerine getiren her vatandaşın, emeklilik dönemlerinde alacakları maaşlara katkıda bulunacak adımlar atmış olacakları bilgisi kaydedildi.

Maaş Bordronuzu Kontrol Edin!

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşlarını hesaplamak için bazı kriterleri değerlendirmektedir. Bu değerlendirmeler arasında en üstte yer alan kriterlerden biri, vatandaşların çalışma hayatları içerisinde iken aldıkları maaşların tutarlarıdır. Kurum tarafından yapılan açıklamalara göre aktif bir çalışma hayatı içerisinde iken alınan yüksek tutarlı maaşların, emeklilik döneminde alınan maaş tutarlarını yükselttiği bilinmektedir. Bu neden ile maaş bildirimini yüksekten yapmak, yüksek bir emekli maaşına sahip olmak için önemlidir.

Prim Borçlanması Yapın!

Hayatın gündelik akışı içerisinde bulunan bazı mesuliyetler, SGK prim ödemelerinin durmasına sebep olmaktadır. Askerlik, zorunlu staj, doğum gibi konu başlıkları vatandaşların iş hayatlarından uzaklaştıkları ya da kanunlar gereği prim ödemesi yapamadıkları dönemleri kapsamaktadır. Bu noktada çeşitli bankaların kredi destekleri ile boşluk oluşan prim tutarının toplu yatırılması hem emekli olma süresini hem de emekli maaşını direkt olarak etkilemektedir.

Çalışma Hayatınızın Son Yıllarına Dikkat Edin!

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli maaşı hesabı yaparken ilgili vatandaşın emekli olmadan önce ki son 3,5 yılına ağırlık vermektedir. Bu noktada son 3,5 yıllık çalışma hayatında yüksek tutarlarda kazancın bildirilmiş olması, yüksek bir emekli maaşı almak için oldukça önemlidir.