2 doz Biontech aşısı olanlar dikkat: Flaş açıklama!

Koronavirüs önlemleri kapsamında ülkemizde Biontech ve Sinovac aşılarıyla uygulama devam ediyor. Aşılama devam ederken, 2 doz BioNTech aşısı olan vatandaşlar 3. dozun ne zaman yapılacağını merak ediyor. Konuyla ilgili bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde kimin ne zaman aşı olacağına ilişkin açıklama yapacağı öğrenildi. Bakan Koca, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ülkemizde Sinovac ve BioNTech aşılarıyla uygulamalar devam ediyor. 2 doz Sinovac aşısı olanlar için 3. doz aşı randevuları açılmıştı. 2. doz BioNTech aşısı yaptıranlar da 3. dozlarını ne zaman olacağını merak ediyor.

3. DOZ AŞI KİMLERE VE NE ZAMAN YAPILMALI?

Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’ndan çıkan aşı kararını duyurdu. buna göre 2 doz inaktif aşı olanların 3. doz mRNA (BioNTech) aşısı olabileceğini belirtti. Koca açıklamalarında;

”Kıymetli Vatandaşlarım, 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. doz aşı olmaya ihtiyaç duyup duymayacağı konusunda değerlendirmeler de yapılmıştır. Daha önce açıkladığımız üzere 2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay süre önce aşı oldukları dikkate alındığında halen koruyuculuğun devam ettiği değerlendirilmiştir. Bu konuda aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerimiz sürmektedir. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşlarımızın 3. Doz aşı olmalarını gerektiren bir durum yoktur. İnaktif aşı olmuş vatandaşlarımızın ise vakit kaybetmeden 3. Doz aşılarını ister mRNA ister inaktif aşı ile olmalarını bir kez daha şiddetle öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

MRNA AŞISI NEDİR?

Hedeflenen mikroorganizmanın antikor oluşturan antijenik yapısının mRNA’sını içeren aşılardır. (COMIRNATY- Pfizer Biontech mRNA aşısı, Moderna mRNA aşısı gibi)

Exit mobile version