EkonomiGündem

2 il daha eklendi: Ödeme yapılacak! Bakanlık duyurdu

Depremzede çiftçilere açıklama yapıldı. Depremden etkilenen çiftçilere mazot gübre desteği verileceği 10 ilde 8 Mayıs’a proje değerlendirme süresinin uzadığı bildirilirken diğer illerde ise 8 Mart’a kadar uzadığı açıklanmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli depremde çiftçilere verilecek nakdi mazot ve gübre desteğinin nakit olarak ödeneceği ve 10 ilin dışında Elazığ ve Sivas’ında bu iller arasına eklendiği duyuruldu.

SİVAS VE ELAZIĞ EKLENDİ

En son yapılan açıklamada 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yapılan düzenlemede, afetten etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa, mazot ve gübre desteğinin nakit olarak ödeneceği iller olarak duyurulmuştu.
Yeni yapılan duyuruda ise, “6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen iller” olarak değiştirildi.
Böylece uygulamaya Elazığ ile Sivas’ın Gürün ilçesindeki çiftçiler de dahil edildi.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 8 MAYIS

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında altyapı projelerinin değerlendirilme ve bireysel sulama sistemleri desteklerine başvurular için afet bölgesi ilan edilen illerde 8 Mayıs’a kadar uzatılan sürelere ilişkin tebliğler de mazot ve gübrede olduğu şekilde değiştirildi.

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında “Şubat ayı içerisinde ödemelerin gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, “(Deprem bölgesi) Çiftçilerimize toplam tutarı 2,8 milyar lirayı bulan ve ayni ödenen mazot-gübre desteğini nakdi olarak şubatta hesaplarına yatırıyoruz.” sözlerine yer verdi.