2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor: Tüm okullarda ücretsiz dağıtılacak!

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamalarda, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde kaynak desteği ile ilgili adımlar atıldığı açıkladı. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, tüm kademelerde Kasım ayından itibaren ücretsiz kaynak desteği sağlanacağı bildirildi.

Geçtiğimiz seneyi uzaktan eğitim ile tamamlayan öğrenciler için MEB’den önemli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm kademeden öğrenciler için kaynak desteği müjdesi verdi. Yapılan açıklamalarda, kaynakların Kasım ayından itibaren dağıtılmaya başlanacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı’na röportaj veren Mahmut Özer, kaynak desteğine ilişkin açıklamalarında, “Sadece LGS ve YKS sınavlarına hazırlık için değil, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm kademelerde ve sınıf seviyelerinde etkinlikten ayrıntılı fasiküllere kadar, yani mevcut öğrenmenin yan takviye destekleyici materyallerle desteklenmek için bir adım attık. Ekim ayının ilk haftasında web sitemizden 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyeleriyle ilgili etkinlik kitaplarından fasiküllere, LGS ve YKS’deki sınav sorularına kadar çok kapsamlı ve çok nitelikli kaynakları öğrenci ve öğretmenlerimizin erişimine açtık, bunlara ücretsiz olarak erişimini kolaylaştırdı.” İfadelerini kullandı.

Hem dijital hem de basılı dağıtılacak

Bakan Özer kaynakların öğrencilere hem dijital hem basılı olarak tüm okullarda dağıtılacağını bildirdiği açıklamasında, “Millî Eğitim Bakanlığı olarak tüm öğrencilerimizi bu süreç içerisinde destekleme mecburiyetimiz var. Dolayısıyla bunu bir taraftan Kovid-19 sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmek için de fırsat olarak değerlendirdik. Bu, iki boyutlu devam edecek. Bir taraftan Kovid-19 sürecindeki öğrenme kayıplarını telafi etmeyle ilgili destekleyici materyallerimizle hizmet edecek, diğer taraftan her ayın başında bunları hem dijital hem de basılı olarak ücretsiz bir şekilde tüm illere ve okullara dağıtacak, yıllardan beri kronik olan problemin rehabilitasyonuyla ilgili çok önemli bir adım atacağız.” Dedi.

Exit mobile version