EkonomiGündem

2 TL satılan ekmek fiyatı 2.5 TL yükseldi: 3 TL olabilir dendi!

Bir ilden daha ekmek zammı haberi geldi. Gelen son bilgilere göre, Antalya’da 2 TL satılan 210 gram ekmek fiyatı 2.5 TL ‘ya satılmaya başlandı. Birçok fırıncının uygulamaya geçtiği zam resmi olarak ise açıklanmadı. Konu hakkında açıklamada bulunan ATSO yönetim kurulu üyesi Murat Totoş yeni zamla birlikte ekmek fiyatlarının 3 TL olabileceğini bildirdi.

Antalya’da ekmek fiyatlarına zam uygulanmaya başlandı. Zam hakkında açıklamada bulunan ATSO yönetim kurulu üyesi Murat Totoş açıklamalarında şu ifadeleri kullandıÇ

“Un 300 TL oldu. Fırıncılar bakanlığın kararını beklerlerse en fazla bir ay daha dayanma güçleri var. Bu yüzden arkadaşlarımız dayanamıyoruz diyerek bölgesel bölgesel kendileri bir fiyat geçişi yaptı. Bunu mecburen yapıyorlar. Bu şekilde Antalya’da 1 ay sonra ekmek kıtlığı başlar. 4 gün önce maya 90 TL’ydi, bugün 150 TL oldu. 1 ay önce un 194 TL idi bugün 300 TL oldu. Nasıl dayanacaklar. Zammın resmileşmesi için ATSO’ya bir önerimiz de olacak. Bunun için asgari ücrete gelecek zammı da bekliyoruz. Şuan yapılan zamma asgari ücret yansımadı”

3 TL olabilir

Totoş açıklamalarının devamında ise şöyle dedi:

“Unun 400 TL gideceği yönünde duyumlar alıyoruz. Bugün un 300 TL ise ekmeğin maliyeti 3 TL. Un 350 TL ise ekmeğin maliyeti 3.5 TL. Buğdayı çiftçi üretiyor fırıncı üretmiyor. Fırıncı zam yapacağı zaman itiraz ediliyor. Bu kadar zam karşısında fırıncı nasıl duracak. Bu zamlar gelmez ise en geç 1 ay içerisinde marketlere ekmek servisini kimse yapamaz. Herkes kendi tezgahına döner. Ekmeğin şua nda maliyeti 3 TL. Yeni zamla birlikte ekmek fiyatları 3 TL olabilir”

İzmir’de ekmeğe zam

İzmir’de ekmeğe zam yapılması için Ticaret Bakanlığı’ndan onay beklediği öğrenildi. Eğer onay gelirse İzmir’de ekmek 2.5 liradan satılacak.

İstanbul’da ekmeğe zam

İstanbul Ticaret Odası’na bağlı tüm fırıncılar 230 gram ekmeği 2,5 TL’den satmaya başladılar.