Gündem

2 yıl aranın ardından o ülkenin sınırları açılıyor: Turistler için öncelikler belirlendi

Dünya genelinde Mart 2020 döneminde şiddetini artıran Covid-19 salgınında, aşıların bulunması ile birlikte pandeminin etkileri de azalmaya başladı. Ancak virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkması ve hastalığın hızla bulaşabiliyor olması, pandemi sürecinin de tam olarak bitmemesine yol açtı. Ancak ülkelerin pandemi koşullarında aldığı kararlarda esnemeler başladı ve bu konuda bir yeni karar da Yeni Zelanda’dan geldi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Covid-19 aşılarını yaptıran Avustralyalı vatandaşların, 12 Nisan 23.59’dan itibaren karantinaya girme şartı ile ülkeye girmelerine izin verileceğini açıkladı. Yeni Zelanda sınırları Covid-19 salgınını önleme kapsamında 2 yıl önce kapatılmıştı.

Sınırlar Önce Avustralya’ya, Ardından Vize Muafiyeti Olanlara Açılacak

Covid-19 salgını ile birlikte Yeni Zelanda 2 yıl önce sınırlarını kapatmış ve ülkeye girişleri askıya almıştı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bugün yaptığı açıklamada aşılarını yaptıran Avustralyalıların ülkeye 12 Nisan 23.59’dan itibaren karantinaya girme şartı ile alınacağını dile getirdi. Salgınla mücadele kapsamında Yeni Zelanda’nın sınırları önce Avustralyalılara, 1 Mayıs gecesinden itibaren de vize muafiyeti olan İngiltere, Japonya, Almanya, Güney Kore, Singapur ve ABD vatandaşlarına açılacak.

Avustralya’daki Tatil Dönemine Denk Getirildi

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, yaptığı açıklamada sınırların açılmasının, Avustralya’daki okulların tatil dönemine denk getirildiğini, bunun da ülke turizmine katkıda bulunacağını belirtti. Ardern “Kısa vadede ekonomik toparlanmamızı hızlandırmaya yardımcı olacak ve kış kayak sezonu için iyi bir haber” dedi. Ardern ayrıca Yeni Zelanda’nın ziyaretler için güvenli bir ülke olduğunu ve gelecek olan turistlere kucak açmaya hazır olduklarını dile getirdi. Ardern “Sınırlarımızı yeniden açıyoruz ve Avustralyalı ailelerimizden ve arkadaşlarımızdan biletlerini ayırmalarını istiyorum” dedi.

Yeni Zelanda’ya gidecek olan turistlerin en az çift aşılı olması, hızlı antijen testlerinin “negatif” sonuçlu olması gerekiyor. Ayrıca ülkeye girenlerin bir kez daha ücretsiz hızlı antijen testi yaptırması gerekiyor.