2 Yıl içerisinde arabasını araç muayenesine götürecek herkesi ilgilendiriyor: Yeni duyuru yapıldı, bu varsa kusurlu sayılır!

Türkiye’de araç sahipleri belirli aralıklar ile araçlarını muayeneye götürüyorlar. Bu kapsamda yeni bir duyuru yapıldı. TÜVTÜRK sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, araç muayenesinde yaz veya kış lastiği kontrolü yapılmadığını bildirdi. Lastikte dikkat edilen unsurlar açıklandı.

Türkiye’de araç kullanan vatandaşların muayene işlemlerini zamanında yaptırması gerekiyor. Yapılan işlem sonrası bazı araçlar kusurlu olarak kabul edilebiliyor. Bu kapsamda TÜVTÜRK sosyal medya üzerinden duyuruda bulundu.

Yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:


Araç muayenesinde yaz lastiği veya kış lastiği kontrolü yapılmamaktadır. Dikkat edilen unsurları incelemek için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

TÜVTÜRK tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:


Seyir esnasında bir lastiğin patlaması aracın kontrolünü neredeyse imkansız hale getirir, kaza yapılmasına sebep olur. Araç muayanesinde lastik yüzeylerinde oluşabilecek hasarlar ya da lastiğe batan yabancı maddeler gözle ve elle mutlaka kontrol edilmektedir. Böylece lastiklerde oluşan ve fark edilemeyen (özellikle lastiklerin aracın iç kısmına bakan yüzeylerinde oluşan ve araç kullanıcısı tarafından görülemeyen) hasarlar muayene sırasında tespit edilmektedir. Aksi bir durum tespit edildiğinde, aracınızın muayenesi kusurlu olarak sonuçlanır.

Exit mobile version