2 Yıldan uzun aynı arabayı kullananlar dikkat: Hemen bu ödemeyi yapmanız gerekiyor!

Her gün işe gitmek için veya gezmek için binlerce kişi kendi arabası ile yola düşüyor. Aynı arabayı senelerdir kullanan vatandaşların ise bazı uygulamaları yerine getirmesi gerekiyor. 2 yıldır araç muayenesini yaptırmamış olanların bu sene muayene işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Trafikte güvenli seyahat için araba sahiplerinin iki yılda bir araç muayenesini yaptırması gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlar 2022 yılı muayene ücretlerini merak ediyorlar. Bu sene otomobil sahibi bir vatandaş muayene için 507,40 TL ödeyecek.

Muayene yapılmazsa ne olur?

2918 sayılı “Karayolları Trafik Kanunu”nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen her ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir.

Muayene raporu sonucuna göre “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz.Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını, Türkiye genelinde aynı araç grubuna hizmet veren tüm istasyonlarda, bir ay içerisinde ücretsiz yaptırabilirler.

Exit mobile version