20 Gün içinde TC kimlikle şubeye gitmeniz gerekiyor: Akbank’ta parası olanlar dikkat!

Binlerce müşterisi olan Akbank resmi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile müşterilerine duyuruda bulundu. Hesap sahibi olan vatandaşların bu listede adı- soyadı olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Zaman aşımı listesinde bulunan vatandaşların 20 gün içinde TC kimlikleri ile şubeye gitmesi gerekiyor.

Bankalarda 10 yıldır aranmaya hesaplar zaman aşımına uğruyor. Bu nedenle bankalar zamanaşımı listelerini yayınlıyorlar.

Akbank konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

Bankamız müşterilerinin 10 senedir işlem görmeyen mevduat, emanet ve alacakları Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesi gereği zaman aşımına uğradığından, Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu’na devredilmesi söz konusudur. Bu durumu engellemek amacıyla zaman aşımına uğrayan mudilerimizin listesi web sitemizde ilan edilmektedir. Aşağıdaki sorgu ekranından adınız ve soyadınıza göre hesap durumunuzu sorgulayabilirsiniz. Zaman aşımına uğrayacak hesabı olan müşterilerimizin, 15 Haziran 2022 tarihine kadar en yakın şubemize başvurmalarını önemle hatırlatırız.


Zaman aşımı listesinde adı bulunup bulunmadığını öğrenmek isteyenler https://www.akbank.com/tr-tr/genel/Sayfalar/Duyurular.aspx sayfası üzerinde bulunan formu doldurarak cevaba ulaşabilirler.

Exit mobile version