20 ilde Sibergöz-12 operasyonu: İzmir’de sahte Mercedes sitesiyle vurgun

20 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı Sibergöz-12 Operasyonu, sahte internet siteleri ve kiralık bungalov evler aracılığıyla yapılan dolandırıcılıklara karşı düzenlendi. Operasyon kapsamında 75 kişi gözaltına alındı.

Sahte Mercedes sitesiyle vurgun

İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmada, sahte bir Mercedes-Benz internet sitesi üzerinden “Araç Satışı” ilanları verilerek vatandaşlardan para talep edilmesi tespit edildi. Bu yöntemle haksız kazanç elde eden 8 şüpheli şahıs yakalandı.

Kiralık bungalovdan kapora

Nevşehir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal medya platformu Instagram üzerinden “Kiralık Bungalov” temasını kullanarak sahte bir Oltalama (Phishing) sitesi oluşturan şüphelilerin, Isparta, Mersin, Konya, Samsun, Van, Adana, Osmaniye ve Batman’daki vatandaşlardan “Kapora Bedeli, Kiralama Ücreti” adı altında para talep ettiğini tespit etti. Bu yöntemle 15 şüpheli şahıs yakalandı.

e-Ticaret sitesinden dolandırdılar

Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, e-Ticaret siteleri üzerinden “Konteyner, Telefon, Makine” ilanları verilerek vatandaşlardan para talep eden 39 şüpheli şahıs yakalandı.

Trafik cezası oyunu

Kırşehir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ‘Randevu-islemlerim’ uzantılı sahte bir sitede paylaşılan 0850’li numaralar üzerinden “TÜVTÜRK Muayene İstasyonlarından Araç Muayene Randevusu Alınmasına” yönelik hizmet verildiğini belirledi. Şüpheliler, İstanbul ve Yalova’dan arayan kişilere vergi, trafik cezası gibi ödemelerin bulunduğu ve ödeme yapılmaması halinde randevu alınamayacağının söylendiği sahte bilgilerle haksız kazanç elde ettiler. Bu yöntemle 13 şüpheli şahıs yakalandı.

Operasyonların süreceği açıklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini belirterek, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların takip edileceğini ve gözaltına alınacağını ifade etti. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti ve milletin duası ve desteğiyle bu tür suçlara karşı mücadelenin sürdürüleceğini vurguladı.

 

Exit mobile version