20 Ocak güncel benzin fiyatları ne kadar? LPG ve motorin fiyatları yükseldi mi? Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Geçtiğimiz yılın son haftalarından itibaren yükselişe geçen döviz kurlarından sonra akaryakıta da dev zamlar uygulanmıştı. Yeni yılın gelmesi ile birlikte düşmesi beklenen akaryakıt fiyatları, dövizin tekrar yükselişe geçmesi ve brent benzinin varil fiyatının artması ile birlikte tekrar zamlanmaya başladı.

Sün günlerde arka arkaya gelen akaryakıt zamlarından sonra vatandaşlar toplu taşıma araç kullanımına yönelmeye başlamışken, geçtiğimiz gece Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinden geçen boru hattında yangın çıkması motorine 52 kuruşluk bir zam daha yapılmasına sebep oldu. Vatandaşlar 20 Ocak Perşembe günü itibari ile akaryakıt fiyatlarında bir değişiklik olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki hangi benzin istasyonunda akaryakıt daha ucuza satılıyor?

Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Hesaplanıyor?

2021 yılının sonlarından itibaren peş peşe zam gören akaryakıt fiyatları, vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Yeni yıla girilmesi ile birlikte kontrol altına alınmaya çalışan döviz kurlarından sonra indirim yapılması beklenen akaryakıt fiyatları, bir kez daha hayal kırıklığı yaşanmasına sebep oldu.

Yeni yılın ilk dakikalarından bugüne kadar akaryakıt fiyatlarına peş peşe zamlar yapıldı. Akaryakıt fiyatlarının sürekli zamlanmasından ötürü, bu zamların neye göre belirlendiğini merak eden vatandaşlar, konuya yönelik araştırmalar yapmaya başladı.

Akaryakıt fiyatları dolar kuruna göre hesaplanıyor ve pompaya bu şekilde yansıtılıyor. TL’nin son zamanlarda ki değer kaybı, Türkiye sınırları içerisinde ki akaryakıt fiyatlarının git gide yükselmesine sebep oluyor.

20 Ocak Güncel Benzin Fiyatları

Geçtiğimiz günlerde petrol boru hattında çıkan yangından sonra motorine bir zam yapılmıştı. İki gündür akaryakıt sektöründe herhangi bir hareketlilik olmaması, fiyatların düşüşe geçeceği yönünde yorumlandı. Vatandaşlar güncel benzin fiyatlarını araştırmaya başladı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) üç büyük ilde ki günlük benzin satışı fiyatlarını şu şekilde açıkladı:

20 Ocak Güncel LPG Fiyatları

Bugün içerisinde yapılan araştırmaya göre üç büyük şehirde ki LPG satışının fiyatı şu şekilde belirlendi:

Exit mobile version