Gündem

20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldi! 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkabilecek?

Corona virüsü vaka sayısı 4 bin sınırına dayandı. Bir süredir günlük 3 bin üzerinde seyreden vakalar nedeniyle yeni tedbir kararları açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kararlara göre, 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı geldi! Peki, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ne zaman sokağa çıkabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlenen Kabine Toplantısı ardından yeni corona virüs önlemlerini kamuoyuna duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirildiği duyuruldu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından vatandaşlar 20 yaş altı ve 65 yaş üstünün ne zaman sokağa çıkabileceğini araştırmaya başladılar.

Kurallara uymak zorundalar

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Corona virüsü genelgesi gereği 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00 – 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kurallarına uymak ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabiliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 65 yaş ve üzerine uygulanan kısıtlama 20 yaş altı için de uygulanacak. Çalışanlar ise sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklar.