Gündem

20 yaş üstü ne zaman aşı olacak? Bakan Koca açıkladı

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan aşılarla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Buna göre, bugünden itibaren 45 yaş üstü vatandaşlar aşılarını olabilecek. Ayrıca 40 yaş üstü kişiler de gelecek pazartesi günü aşı programına dahil edilmiş olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı tedarikiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 20 yaş üstü kişilerin de ne zaman aşı olacağına ilişkin tarih verdi.

20 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Bakan Koca, gazetecilerin aşı tedariki ve takvimi ile ilgili sorularını yanıtladı. Türkiye’ye bugüne kadar 14.5 milyon doz BioNTech aşısı geldiğini söyleyen Koca, “Ay sonu itibariyle 30 milyon gelmesi gerekiyor. Pazartesi-salı yine 4.2 milyon doz gelmiş olacak” açıklamasını yaptı. Koca, 30 milyon dozun gelmesi halinde ay sonunda aşılamayı 20 yaşa kadar indirmek istediklerini kaydetti.

Randevu alanların yüzde 97-98 oranında aşı olmaya geldiğini ve bu anlamda bir sorun yaşanmadığını kaydeden Koca, Sinovac aşısı ile ilgili de “Sinovac aşısını da hafta sonu bekliyoruz, ama uçağa yüklenmeden geldi demiyoruz. İlk partisi gelecek. Toplam 14 milyon doz, üç partiye bölünecek” bilgisini paylaştı.