EkonomiTeknoloji

200 Bin TL’ye araba almak istemeyenler dikkat: Sıfır araba 20 Bin TL’ye satılacak!

Dünya genelinde yaşanan çip krizi, döviz fiyatındaki yükselmeler, corona virüsü pandemisi ile fabrikaların üretimi durdurması sıfır ve ikinci el araba fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Bu nedenle araba almak isteyen vatandaşlar ucuz araba satın almanın yollarını arıyorlar. Bir arabaya 200 Bin TL ödemek istemeyenlere ise güzel haber geldi. Çin’deki en ucuz modeli olan J10‘un Türkiye’de 20 Bin TL’den satışa çıkacağı iddia ediliyor.

Artık dünya genelinde elektrikli arabalar tercih edilmeye başlandı. Bu kapsamda Türkiye’de de yeni gelişmeler yaşanıyor.

Son gelen bilgilere göre, Çin’in en ucuz modeli Changli J10 otomobilin Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Söz konusu otomobilin Türkiye’de 20 bin TL’den satışa sunulması bekleniyor.

Araç üreticisi Changli’nin Türkiye piyasasına sokacağı elektrikli otomobil, 3 kişilik olarak tasarlandı ve saatte 35 km maksimum hıza ulaşıyor.

Citroen Ami

Bir diğer elektrikli araç ise Citroen Ami saatte maksimum 45 kilometre hıza ulaşan, 5,5 kWh’lik kompakt bataryası sayesinde standart bir elektrik prizinden sadece 3 saatte şarj olan Citroen Ami’nin , elektrikli scooter hizmeti ile adından söz ettiren şehir içi ulaşım şirketi Martı tarafından önemli miktarda sipariş edildiği öne sürüldü. 6 Bin Euro fiyat etiketine sahip olan elektrikli aracın Türkiye’de ise 61 TL üzerinde satışa sunulması beklentiler arasında yer alıyor.