2000 dolar seviyesi kritik olarak değerlendirilen ons altına, Goldman Sachs tahmin darbesi! Dev yatırım bankası, ons altının 2500 dolara çıkacağı tarihi açıkladı!

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde altın piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler, gram altın fiyatının 1000 TL seviyesine kadar yükselmesine sebep olmuştu. Merkez bankası müdahaleleri ve hükümet kararları ışığında ani bir gerileme yaşayan altın fiyatları, ocak ayından itibaren sabit bir seviyeden işlem görüyordu. Ancak yaklaşık olarak iki hafta önce resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı, altın piyasasını tekrar hareketlendirdi. Ons altın fiyatlarının da hızla yükseldiği bugünlerde, konuya ilişkin endişelendiren piyasa tahminleri ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs tarafından yayınlandı.

O Tarihten Bu Yana İlk Kez Yükseldi!

Piyasalar ile ilgili yaptığı tahminler ile dikkat çeken dev yatırım bankası Goldman Sachs, Rusya- Ukrayna savaşının altın piyasasına etkilerine dair yeni yorumlarını yayınladı. Banka tarafından yayınlanmış olan tahminlere göre ons altının, Ağustos 2020 tarihinden itibaren ilk kez 2020 dolarlık seviyeden işlem gördüğü bilgisi kaydedildi.

Ons Altın İçin 1999 Dolar Kritik Seviye!

Son günlerde savaşın etkisi ile birlikte tekrar yükseliş trendine giren altın piyasasına ilişkin analizlerde bulunan piyasa uzmanları, 1999 dolar seviyesinin ons altın için kritik bir eşik olduğunu dile getirdiler. Bu seviyeden sonra hem altın piyasasının hem diğer ekonomi piyasalarının durumdan olumsuz olarak etkileneceğine dikkat çeken uzmanlar, aşağı yönlü hareketin başlaması durumunda ilk destek noktasının 1976 dolar olduğunu açıkladılar.

Goldman Sachs’tan 2500 Dolarlık Ons Altın Tahmini!

Yeni yıla girilmesi ile birlikte ons altına ilişkin, 3 aylık ve 6 aylık tahminlerini yayınlamış olan Goldman Sachs, Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte tahminlerini güncelledi. Buna göre banka ons altın fiyatının 3 ay içerisinde 2300 dolara, 6 ay içerisinde ise 2500 dolara kadar yükseleceğini öngördüklerini ifade etti. Aynı raporda yıl sonu ons altın tahmini ise 2500 dolar olarak açıklandı.

Exit mobile version