2000 yılından önce askere gitmiş, yurtdışına çıkmış veya doğum yapmış olan vatandaşlar dikkat! Daha yüksek tutarlarda emekli maaşı almanız mümkün!

Emekli maaşı alabilmek, çalışma hayatına sahip olan olmayan her vatandaşın en büyük hayallerinden biridir. İşgücü kaybının olduğu yaşlılık dönemlerini maaş ile garanti altına almak isteyen vatandaşlar, emeklilik dönemlerinde yüksek tutarlardan ödeme alabilmenin yollarını aramaktadırlar. Bu noktada henüz çalışma hayatı sonlanmamış vatandaşların, yüksek emekli maaşı alabilmek için dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesabı yaparken yaş, sigortalı olma süresi ve prim ödemesi şartlarına göre bazı formüller uygulamaktadır. Bu formül içerisinde yer alan prim ödemesi ve bazı veriler, emekli maaşlarının yükselmesini sağlamaktadır.

2000 Senesinden Öncesine Dikkat!

İleride alacağı emekli maaşı tutarını yükseltmek isteyen vatandaşların atlamamaları gereken en önemli nokta, borçlanmadır. 1 Ocak 2020 tarihinden önce doğum yapmış, askere gitmiş ya da yurtdışında kalmış olan tüm vatandaşlar, o döneme ait prim ödemelerini en yüksek tutarlardan borçlanarak öderlerse, emekli maaşları da yükselir.

Yüksek Emekli Maaşı Almak İçin Neler Yapılmalıdır?

Daha yüksek tutarlarda emekli maaşı alabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir:

Exit mobile version