2020-2021 Dönemi KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu resmi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile 20202021 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs, kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Binlerce öğrencinin beklediği haber geldi. Bakan Kasapoğlu, 2020-2021 dönemi KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Kasapoğlu’nun resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sevgili gençler, öğrenim kredisi ve burs başvuru sonuçları açıklandı. Bakanlık olarak tüm imkanlarımızla her bir gencimizin yanındayız. Sizlerin yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyor, size inanıyoruz. Hayırlı olsun.” İfadeleri kullanıldı.

KYK burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık 2020 tarihine kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameleri onaylamaları gerekiyor.

2021 burs ve kredi ne kadar?

2020 yılında lisans öğrencileri için aylık 550 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira, doktora öğrencileri için ise 1650 lira ödeme yapıldı. 2021 yılı burs ve kredi ödeme miktarları ise Ocak ayında belirlenmiş olacak.

Burs ve kredi sonuçları nasıl öğrenilecek?

Burs/kredi sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden (sonuc.gsb.gov.tr) öğrenilebilecek.

Kredi Burs Başvuruları sonuçları için Tıklayınız.

Exit mobile version