Ekonomi

2020’de Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası’ndan 3-5-10 bin TL kredi çeken herkesi ilgilendiriyor!

Türkiye’de pandemi nedeniyle bankalar çeşitli destekler uygulamaya sokmuştu. Bu kapsamda geçtiğimiz sene yani 2020’de Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası uygun finansmanlı krediler dağıtmıştı. Aylık geliri 5 bin liranın altında olan vatandaşlar söz konusu kredilerden faydalandılar. Ancak salgının uzaması ile beraber birçok vatandaş çektiği kredileri geri ödemekte zorlandı. Kredilerini ödemekte zorlanan vatandaşlara ise yapılandırma müjdesi geldi.

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası geçtiğimiz sene vatandaşlara 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL’ye kadar kredi sağladılar. Söz konusu kredilere çok sayıda vatandaş talep gösterdi. Ancak salgının devam etmesi nedeniyle yüzde 0.49 faiz oranıyla verilen kredileri birçok kişi geri ödemekte zorlandı. Gelen son bilgilere göre ise kamu bankaları tarafından verilen kredilere yapılandırma uygulanabilecek.

Nasıl yapılandırma yapılır?

Hürriyet’te yer alan habere göre, Temel ihtiyaç destek kredisini yapılandırmak isteyenler 18 ile 36 ay arasında vade uzatımı yapabilecekler. Vatandaşlar internet bankacılığı ya da akıllı telefonlardan mobil bankacılık kullanarak, Menüden ‘Krediler’ bölümüne girildiğinde ‘Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Yapılandırma’ seçeneği seçildiğinde BTİDK Vade Uzatımı işaretleyerek yapılandırmadan faydalanabilecek.

Ziraat Bankası Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Ödeme Planı Görüntüleme için tıklayınız.