2020’de Noterler hangi saatler açık? Noter çalışma günleri hangileri?

Türkiye’de salgından neredeyse her meslek grubu etkilendi. Noterlerde salgın günlerinde çalışma saatlerini değiştiren kurumlardan biri. Bu dönemde hem vatandaşı mağdur etmemek hem de virüse karşı tedbir almak için nöbetleşe çalışma sistemine geçilmişti. Ancak Türkiye’de normalleşme dönemine girilmesi ile birlikte noterlerin eski çalışma düzenlerine döndükleri öğrenildi. Peki, Noterler hangi saatler açık? Noterlerin çalışma günleri hangileri?

Ülkemizde corona virüsü salgını nedeniyle noterlerin çalışma düzenleri değişmişti. Salgın döneminde dönüşümlü çalışma sistemiyle beraber noterlikler bir gün çift sayılı bir gün tek sayılı olarak hizmet vermişlerdi. Ancak normalleşme dönemine geçilmesi ile beraber noterlerin çalışma düzeni de salgın öncesine döndü. Vatandaşlar tarafından noterlerin açık olduğu saatler ve günler merak ediliyor. Peki, 2020’de Noterler hangi saatler açık? Noter çalışma günleri hangileri?

Noterler hangi saatlerde açık?

Noterler sabah 9:00’da açılıyorlar. Genellikle 12.30 ile 13.30 arasında öğle yemeğine çıkıyorlar ve yoğunluğa göre bazen 12.00 ile 13.00 arasında öğle molası verebiliyorlar. Tekrar mesaiye başlayan noterler akşam saat: 17:00’da mesailerini bitiriyorlar.

Noterler hangi günler açık?

Noterler cumartesi Pazar kapalı. Ancak nöbetçi noter uygulaması ile Cumartesi ve Pazar Günleri saat 10.00 – 16.00 aralığında hizmet verilmeye devam ediliyor. Ancak noterler Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü ve 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de açık değiller.

Exit mobile version