EğitimGündemKamu

2021 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Hangi branştan kaç öğretmen atanacak?

Bu sene binlerce öğretmen atamaların ne zaman gerçekleştirileceğini merak ediyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Peki, 2021 Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Hangi branştan kaç öğretmen atanacak?

Corona virüsü salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitim görmeye devam ediyor. Bu nedenle bu sene öğretmen atamalarına ilişkin olarak meraklar arttı. Bakan Selçuk öğretmen atamalarına ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Net bir tarih vermek mümkün değil”

TRT Kürdi’den Emine Kaplan’a açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, “Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabi bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçeyle ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağıyla ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık” ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamalarının her sene değişen zamanlarda ilan edildiğini söyleyen Bakan Selçuk, “Kısa zamanda neticeleneceğini ümit ediyorum. Her sene değişen zamanlarda ilan ediliyor. Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum” açıklamasında bulundu.

Öğretmen maaşları ne kadar?

Öğretmenler 2021 Ocak ayı ile Temmuz ayı arasında 4 bin 734 lira alacak. Zammın yanı sıra öğretmenler 2021 yılında Kadrolu/Ücretli Öğretmen olarak ek ders başına 20,20 TL ,Sözleşmeli Öğretmen ise ek ders başına 17,34 TL olarak ödeme alacaklar.