2021 Ramazan Bayramı’nda şehirler arası seyahat yasağı olacak mı?

Türkiye’de 27 Mart tarihinde günlük vaka sayısı 30 binin üzerine çıktı. Yükselen vaka sayısı nedeniyle kısıtlama kararları ile ilgili endişeler yaşanıyor. Ramazan Bayramında şehir dışına çıkmak isteyen birçok vatandaş ise şimdiden, “Ramazan Bayramı’nda şehirler arası seyahat yasağı olacak mı?” sorusunun cevabını internet sayfalarında araştırmaya başladılar.

2020 yılı Ramazan Bayramı’nda 15 ilde şehirler arası giriş çıkış yasağı uygulanmıştı. Ramazan Bayramı’na az bir süre kala vaka sayılarının artması, bu sene de kısıtlama uygulanıp uygulanmayacağı konusunda soruları da beraberinde getirdi.

2021 Ramazan Bayramı’nda kısıtlama uygulanacak mı?

Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı için uygulanacak olan kısıtlamalar hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir ve Kocaeli’nin de bulunduğu 22 ilde haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde Ramazan’da yeni kısıtlamalar gündeme gelebileceği iddia ediliyor. Buna göre bu illerde Ramazan ayı içerisinde restoran, kafe, çay bahçeleri yeniden paket servisine geçebilirler.
Şehirler arası seyahat kısıtlamasının uygulanması için uzmanlar tarafından öneriler gelse de yetkililer bu konuda henüz bir açıklama yapmadılar.

Exit mobile version