2021 Ramazan ve Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından normalleşme kararları açıklandı. Birçok ilde Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Bu nedenle tatil planı yapan vatandaşlar 2021 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı için şimdiden araştırmalara başladı. Peki, bu sene 2021 Ramazan ve Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Türkiye’de ilk kez 11 Mart 2020 tarihinde tespit edilen corona virüsüne karşı mücadele devam ediyor. Bu nedenle bir çok tedbir kararı uygulanıyor. Ancak dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkemizde kontrollü normalleşme dönemine geçildiğini açıkladı. Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Ülkemizin tamamında süren 21.00 ile 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek.
Erdoğan’ın normalleşme açıklamalarının ardından tatil planı yapan bir çok vatandaş için 2021 Ramazan ve Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı merak konusu oldu.

2021 Bayram Günleri

Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba
Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe
Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma
Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi,

Kurban Bayramı Arifesi- 19 Temmuz Pazartesi
Kurban Bayramı 1. Gün – 20 Temmuz Salı
Kurban Bayramı 2.Gün- 21 Temmuz Çarşamba
Kurban Bayramı 3.Gün- 22 Temmuz Perşembe
Kurban Bayramı 4. Gün- 3 Temmuz Cuma

Ramazan ve Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Bu sene Ramazan ve Kurban Bayramında kısıtlama uygulanacağına ilişkin olarak yetkililer tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Exit mobile version