2021 yılında geçerli olacak olan asgari ücret belli oldu! İşte net 2021 asgari ücret

2021 yılında uygulanacak asgari ücret bugün belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu dördüncü ve son toplantısını bugün gerçekleştirildi. 2021’de geçerli olacak asgari ücret rakamı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı.

TÜRK İŞ’İN TEKLİFİ 

İşçi kesimi Türk-İş tarafından temsil edilirken, işverenleri ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) temsil ediyor. Asgari ücret halen bekar bir çalışan için aylık brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 TL olarak uygulanıyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay asgari ücret için bir açıklama yaptı ve açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İşveren ve hükümet, asgari ücretle ilgili 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir”

DİS 3 BİN 800 LİRA TALEP ETTİ

DİSK’in asgari ücret talebi ise 3 bin 800 TL. 2021 yılı asgari ücretinin her zamankinden daha fazla önem taşıdığını ve her zamankinden daha fazla yaşamsal olduğu belirtildi.

2021 ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU 

2021 yılı asgari ücret ise brüt 3.577 lira ve net 2.825 lira olarak belirlendi. Bakan Selçuk bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Çalışma hayatındaki bir seviye belirlenmiş olmuyor. Sosyal yardımlardan, asgari geçim indirimine kadar pek çok değişken asgari ücrete dayanmaktadır. 1 Ocak 2021’den itibaren brüt 3570,50 TL, net 2825,90 kuruş olarak belirlendi.

Asgari ücret desteğini 75 lira olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bu da ilave destek olarak ifade edilmektedir. Tüm kamu temsilcilerimize bir kez daha teşekkür ederim.

Müzakere süreci ve uzlaşıya dayanmakta. Bir tarafta hükümet oy çokluğu ile imzalamak durumunda.”

Toplantıda 2021 asgari ücret rakamına ilişkin Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol açıklamada bulundu.

Exit mobile version