Kamu

2021 yılında milyonlarca öğrenciye en az 767 TL ödeme yapılacak!

Türkiye’deki milyonlarca öğrencinin beklediği haber geldi. 2021 yılında firmaların stajyer öğrenci kabul etmesi bekleniyor. Normalleşme döneminde stajyer öğrenci kabul edecek olan firmalar en az 767 TL ödeme yapacaklar.

Corona virüsü pandemisi nedeniyle mesleki eğitim kapsamında olan işletmelerde öğrenci çalıştırıp çalıştırmayacağı merak ediliyordu. Normalleşme dönemi ile bu yaz firmaların öğrenci kabullerine başlanacağı öğrenildi. Firmalar tarafından devletin katkısı ile beraber öğrencilere en az 767,27 TL ödeme yapması gerekiyor. 20 ve fazla personel çalıştıran işletmelerde devlet

Öte yandan Yeni Asır’dan Faruk Erdem’in yazısında şu ifadeler kullanıldı:

Resmi gazetede yayımlanan 42 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı özetle şöyle: İşletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere, yapılacak ödemelerin asgari ücretin net tutarının yüzde 30’undan az olamayacağına dair süre ile işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitime devam eden öğrencilere ödenebilecek en az ücretin; 20’den az personel çalıştıran işletmeler için üçte ikisinin, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için üçte birinin, devlet katkısı olarak ödenmesine ilişkin süre, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren üç eğitim ve öğretim yılı uzatılmıştır. Kamu kurumlarına katkı ödenmez.

Ayrıca staj sırasında öğrencilere aynı zamanda sigorta da yapılıyor. Ancak öğrenciler için yatırılan primler sağlık ile ilgili olduğundan emeklilik hesaplarında kullanılmıyor.