2021’de asgari ücretlilere Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecek mi?

Türkiye’de Ramazan Bayramı’na az bir süre kaldı. Bu sene Ramazan Bayramı 13 Mayıs tarihinde başlayacak. Ramazan Bayramı’na 2 aydan az bir süre kala bayram ikramiyesi konusu yeniden gündeme geldi. Peki, bu sene kimler bayram ikramiye ödemesi alacak? 2021’de asgari ücretlilere Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecek mi?

Corona virüsü salgını sonrası asgari ücretliler için ekonomik destekler sağlandı. Bu kapsamda başvuruda bulunan ailelere bin TL pandemi destek yardımı yapıldı. Aynı zamanda kamu bankaları tarafından 3-5-10 bin TL olmak üzere kredi destekleri sağlandı. Yıl sonunda ise asgari ücret yeniden belirlendi. Milyonlarca asgari ücretli çalışan 2021 yılında brüt 3.577,50 TL, net 2.825,90 TL olarak maaşlarını almaya başladılar. Ancak asgari ücretiler bu sene bayram ikramiyelerinden faydalanıp faydalanmayacaklarını merak ediyorlar.

2021’de kimlere Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecek?

Bu sene Ramazan Bayramı ikramiyesinin asgari ücretlilere de verilmesi konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bayram ikramiyesi emekliler ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlara ödeniyor. Bu sene Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi yatırılması beklenen ödemelerin bin TL olması bekleniyor.


Kamu işçilerine bayram öncesi tediye ödemesi yapılacak

Öte yandan bu sene Ramazan Bayramı öncesi kamu işçilerine tediye ödemeleri gerçekleştirilecek. Kamu işçileri tediye ödemelerini 11 Mayıs 2021 tarihinde, yer altı işlerinde çalışan işçiler ise 24 Aralık 2021 tarihinde alacaklar.

Exit mobile version