2022 Asgari ücret belli oldu mu? Ünlü gazeteci Selvi: “Benim kulağıma 4 bin 70 TL geldi” dedi!

2022 Asgari ücret zammı için yaklaşık 7 milyon işçinin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı sonrası netleşecek olan ve yeni yılda geçerli olacak Asgari Ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret 2022 için ciddi bir artış yaşanacağı ve bu artışın herkesi sevindirecek olduğunu belirtti

Gazete yazarı Abdülkadir Selvi ise asgari ücret ile ilgili kulağına gelen rakamları ‘4 bin 70 TL’ civarında olduğundan bahsetti. Peki asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor? İşte detaylar…

Asgari ücret görüşmeleri tüm hızıyla sürerken 2022 yılında ne kadar olacağı tahminleri gündem de çalkalanıyor. Asgari ücret bugün belli olabilir. Milyonların gözü kulağı bugün sonuncusu yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4. toplantısında. Son toplantıda ilk kez rakamlar dile getirildi. TİSK “en az 3 bin 500 lirayı kabul ettik” derken, Türk-İŞ, “4 bin TL altı olmaz”  dediği öğrenilmişti.

“Toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrette toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacaklarını söylerken, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi asgari ücret ile ilgili kendisine gelen son bilgileri bugünkü köşe yazısında paylaştı:  “Asgari ücretin bugün açıklanması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız” dedi.

Bakan Bilgin sözlerine devam ederek: “Biz Bakanlık olarak bir araştırma yaptırdık. İşçilere, işverenlere bir de profesyonel yöneticilere sorduk. İşçilerimizin büyük bir çoğunluğu yüzde 37’si 3 bin 750 ile 4 bin TL arasında beklentileri olduğunu söylediler, daha küçük yüzde 9’luk bir oran 4 binin üzerinde rakamlar telaffuz ettiler.

Daha aşağıları telaffuz edenler de var. Küçük işletmelerde çalışanlar işçilerin daha alt düzeylerde rakamlar telaffuz ettiklerini gördük. Bu sebepsiz değil. Onlar şunu diyor, ‘Evet, biz ücretimizin artmasını istiyoruz ama işimizin devam etmesini istiyoruz.'” şeklinde açıklamada bulundu.

“Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi”

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, asgari ücret için kulağına gelenler hakkında yazan Abdülkadir Selvi: “Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammı için 4.toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari ücrette ikinci toplantı 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te gerçekleşti. 3.toplantısı ise 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapıldı 2022 yılında uygulanacak olan yeni asgari ücretin yani 4. toplantının 13-17 Aralık haftasında gerçekleşmesi ve duyurulması bekleniyor.

Exit mobile version