2022 asgari ücret neden açıklanmadı?

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret zammında. 2022 asgari ücretle ilgili son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Dün açıklanması beklenen asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, ‘Çalışmamız halen devam ediyor’ ifadelerini kullandı.

2022 asgari ücretle ilgili bir açıklama yapıldı. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammının görüşüleceği 4. toplantı için Anka Haber Ajansı’na açıklama yaptı. Önder, toplantıyla ilgili “Bakanlık basın müşavirliği bildirecek. Halen çalışmamız devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Önder, işçi ve işveren tarafının üzerinde uzlaştığı yüzde 5’lik işçi SGK priminde yapılacak indirim için de “O iki tarafın da önerisiydi zaten. Genel olarak bütün konularda çalışıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta bakanlık tarafından yapılan açıklamada toplantının 13 Aralık’ta (dün) yapılacağı açıklanmıştı. Ancak beklenen görüşme dün itibariyle görüşülmezken, kamuoyunda dün rekor kıran döviz kurları sonrasında toplantının planının bozulduğuna ilişkin spekülasyonlar yayılmıştı.

“BAYRAM HAVASI YAŞANACAK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki gün TBMM bütçe görüşmelerinde asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Bilgin, şunları söylemişti:

“Toplumun, işçilerin beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz. Düşük gelirli asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır.”

Exit mobile version