2022 asgari ücret zammında son rakamlar açıklandı

Milyonlarca çalışanın büyük bir merakla beklediği asgari ücrete ilişkin yapılacak 2022 zammı Ekim ayı anketine göre şekillenmeye başladı. Yılbaşının da yaklaşmasıyla çalışanlar asgari ücretin ne kadar olacağını arıyor. Peki 2022 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte detaylar…

2022 yılı asgari ücret zam oranları senenin son aylarına doğru merak edilmeye başlandı. TÜİK tarafından Ekim ayının enflasyon anketinin açıklanması sonrası Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam da netleşmeye başladı. Paylaşılan ankete göre, ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,50 oldu. Ankete katılım gösteren ekonomistlerin Ekim ayı içindeki enflasyon beklentileri en yüksek yüzde 3,40, en düşükse yüzde 1,50 oldu.

Ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin TÜİK’in anketi 18 ekonomistin katılımıyla sona erdi.

Buna göre ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentileri ortalaması geçtiğimiz ay yüzde 19,58’lik senelik enflasyonun 20,01’e yükseleceği hesaplanıyor. Bununla birlikte yıl sonu ekonomistlerin beklentisi, başka bir ankete göre 128 baz puan artış göstererek yüzde 19,30’a yükseldi.

Asgari ücret zammı ne kadar olmuştu?

Geçtiğimiz sene pandemi koşulları dikkate alındığında yüzde 21 oranında asgari ücrete zam yapılmıştı. 2021 yılı Ocak ayında yüzde 20 zam yapılması durumundaysa asgari ücret net olarak 3 bin 390 TL olacak. Fakat net oranlar Aralık itibarıyla şekillenecek.

Exit mobile version