2022 BAĞKUR Ödemesi Ne Kadar?

BAĞKUR ödeme tutarı, bu yıl 1.726,38 ile 12.009,60 TL arasında değişiklik göstermekte. Bu tutarlar, asgari ücret bazında ödemelerini alan 4B çalışanlarının ödedikleri primlerdir.

BAĞKUR ödemesi, zorunlu olmayan bir sigorta koludur. Bu sebeple emeklilik hakkı kazanmak isteyen serbest meslek sahiplerinin, aylık kazançlarının %32 oranında prim ödemeleri gerekir. Bu %32’lik prim ödemesinin;

En Düşük BAĞKUR Ödemesi Ne Kadar?

En düşük BAĞKUR primi, BAĞKUR çeşitlerine, kazanılan indirim oranları ve gelir grubuna göre farklılık gösterir. Buna göre;

Kısacası, en düşük BAĞKUR ödemesi, 1.726,38 TL iken düzenli ödemelere uygulanan %5’lik indirim ile 1.476,18 TL’dir.

En Yüksek BAĞKUR Ödemesi Ne Kadar?

En yüksek BAĞKUR ödemesi tutarı, bu yıl için 12.009,60 TL’dir. Bu oran BAĞKUR ödemeleri arasındaki genel olarak en yüksek primdir. BAĞKUR türüne, prime, kazanca ve ödeme düzenine göre dahi farklılık gösterir. Yapılan düzenli ödemeler halinde bu tutar üzerinden de %5’lik indirim söz konusudur.

Tarım BAĞKUR Ödemesi Ne Kadar?

Tarım BAĞKUR ödemesi, bu yıl 1.476,18 TL ile 11.071,35 TL arasında değişmekte. Tarım BAĞKUR ödemesi, sağlık ve emeklilik hizmetlerinden faydalanmak isteyen çiftçilerin ödediği BAĞKUR primidir. Çiftçilerin bu BAĞKUR sigortası için ödemeleri gereken alt ve üst limitler aşağıdaki gibidir;

Engelli BAĞKUR Ödemesi Ne Kadar?

Engelli BAĞKUR ödeme tutarı, engelli bireylerin engel derecelerine, sigortalı çalışma yılı ve ödenmiş prim tutarına göre farklılık gösterir.

Engelli BAĞKUR ödemesi, engelli vatandaşlara erkenden emekli olma hakkı tanır. Ancak en az 15 yıl çalışmak, asgari engel oranını taşımak, asgari ödenmiş prim gününe sahip olmak gibi belli başlı kriterler vardır.

Engelli BAĞKUR ödemesi için kişinin asgari 15 yıl sigortalı kaydı olması gerekirken en az 3600 gün ödenmiş primi olmalıdır. Engel durumlarının ise asgari %40 oranında olması gerekir.

BAĞKUR Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

BAĞKUR primlerinin ödenme süresi, her ayın 1’inden sonra başlayıp ay sonuna kadar devam eder. BAĞKUR ödemesi yapacaklar, sigortadan yararlanılan ayın sonunda yani BAĞKUR kapsamına girilen ilk ayın sonunda primlerini ödemeye başlayacaklardır.

BAĞKUR ödemelerinde ödeme süresinin kaçırılmaması, düzenli ödeme indirim oranı %5’ten faydalanmak adına önemlidir.

BAĞKUR ödenme süresi, cari dönem ödemeleri olarak da bilinir. BAĞKUR’lu sigortalılar her ay ayın 1’inden sonra ay sonuna kadar tahakkuk eden prim ödemelerini bankalarından ödeyebilirler. İnternet bankacılığı üzerinden SGK ödemeleri-Taksit ödemesi kısmından T.C. kimlik numaraları ile ödemelerini yapabilirler.

BAĞKUR Primi Nasıl Sorgulanır?

BAĞKUR primi sorgulaması, e-Devlet üzerinden yapılır. İzlenilmesi gereken adımlar ise şöyledir;

Borç sorgula butonu, güncel BAĞKUR borç bilgisini verecektir.

BAĞKUR ödemesi, sağlık sigortalarından yararlanabilme, %5’lik indirim hakkını kullanabilme, faiz ödenmemesi için düzenli olarak aylık bazda ödenmelidir. Aksi halde BAĞKUR’lu sigortalı, 2 ay BAĞKUR primlerini ödemez ise sağlık hizmetlerinden faydalanamaz, %5’lik indirim hakkını da kaybeder.

Exit mobile version