2022 Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik ücretine taksit uygulanıyor mu?

Bedelli askerlik ücretleri her sene en merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu sene de birçok vatandaş “2022 bedelli askerlik ücreti ne kadar?” sorusunun cevabını araştırıyor. Türkiye’de 6 aylık enflasyon yüzde 42,35 olarak gerçekleşti. Bedelli askerlik ücretleri de yüksek enflasyon oranından etkilenecek.

Posta’nın haberine göre, Türkiye’de Bedelli ücreti 6 aylık asteğmen maaşına eşit oluyor. Asteğmen maaşlarının zamlanması ile beraber bedelli askerlik ücretlerine de zam beklentisi başladı. Zamla beraber asteğmen maaşı 9 bin 417 TL’den 13 bin 277’ye yükseldi. Bu nedenle bedelli askerlik ücretinin 79 bin 660 TL civarı bir tutara çıkması bekleniyor. Ancak konu hakkında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) henüz bir açıklama yapmadı.

Mevcut bedelli askerlik ücreti

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. Bedelli askerliğe müracaat eden yükümlülerin, ödeme yapacakları tarihte geçerli olan bedel miktarını ödemeleri halinde başvuru işlemleri tamamlanmaktadır. 01 Ocak – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında ödenecek tutar 56.506,80 Türk Lirası olarak belirlenmiştir

Bedelli Askerlik kapsamında ödeyeceğim tutara taksit yapılıyor mu?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar tek seferde ödenecek, taksit yapılmayacaktır.

Exit mobile version