2022 Burs veren kurumlar: Üniversiteye başlayacak olanlar dikkat!

Hafta sonu binlerce öğrenci YKS ‘ye katılım sağladı. Sınavlara giren öğrenciler şimdiden burs alıp alamayacaklarını merak ediyorlar. Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar belli oldu.

Bu sene YKS sınavları 18-19 Haziran’da gerçekleşti. Sınavlar hakkında açıklamada bulunan, ÖSYM Başkanı Aygün, “2022-YKS sınav hazırlık ve sınav uygulama süreçleri açısından çok büyük emek barındıran bir organizasyondu. Son yılların en büyük sınav organizasyonu olan 2022-YKS’yi sorunsuz şekilde başarıyla tamamladık.” İfadelerini kullandı.

Sınavları biten öğrenciler ise şimdiden burs araştırmaları yapmaya başladılar. 2022 yılında Burs almak isteyen öğrenciler internet sayfaları üzerinden araştırmalar yapıyorlar.

Burs veren bazı kurumlar:

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Genel Müdürlüğümüzce verilmekte olan eğitim yardımlarına ait 2021 – 2022 eğitim yılı için başvurular aşağıda belirtilen tarihlerde www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınmış ve sonuçları yine aşağıda belirtilen tarihlerde Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde sorguya açılmıştır.
2021-2022 eğitim yılı için tüm eğitim yardımlarımıza ait başvuru alma, değerlendirme ve sonuç açıklama işlemleri tamamlanarak sonuçların sorgulanması 07/02/2022 tarihi itibariyle sona ermiştir.

Türkiye Gençlik Vakfı

Eğitime Destek Bursu, aylık 300₺’lik burs miktarı bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen karşılıksız bir burstur. Bursiyer 10 ay boyunca kesintisiz olarak bu bursu alır. Burs bir sonraki yılda devam etmemektedir. Verilen bilgi yanlışlığı veya eksik belge gönderimi durumunda burs kesilmektedir.

Başvuru Şartları

T.C. vatandaşı olmak.
Lisans veya ön lisans eğitim düzeyinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmak.
24 yaşından büyük olmamak.
Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak.
Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmıyor olmak.
Başka bir kurumdan maaş, ücret veya burs almıyor olmak.
Bulunduğu üniversitenin not sistemine göre 100 üzerinden en az 75; 4.00 üzerinden en az 2,50 ortalamaya sahip olmak.
Kazandığı okul giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını; kayıt yaptırdığına dair ilgili okuldan alacağı belgeleri ibraz etmek.
Lisansüstü ve doktora öğrencilerinin burs başvuruları alınmamaktadır.
Üniversite kaydını dondurmamış olmak (Aktif öğrenci olmak)
Burs başvurusuna T.C. vatandaşı öğrenciler ile Yönetim Kurulunun uygun görmesi durumunda, KKTC ve Türk Cumhuriyetleri vatandaşı olan öğrenciler başvurabilir.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı

Öğrenimine bir devlet üniversitesinde ya da Vakıf üniversitelerinde tam burslu olarak devam eden yükseköğretim öğrencilerine 8 ay süreyle (eğitim süresi, 15 Eylül – 15 Haziran dönemini kapsamaktadır. İlk ay tam aidat ve depozito ödemesinden sonra burs tahsis dönemi başlar), okullarda yüz yüze eğitimin olduğu dönemde (salgın hastalık, deprem, doğal afet vb. mücbir sebeplerle yurtların kapatılmadığı zaman burslar verilmektedir) aylık en fazla 700 TL tutarında nakdî veya Vakıfla burslu arasında karşılıklı mutabakat hâlinde belirlenen yurtlarda geçerli olmak üzere 8 ay süreyle aylık en fazla 700 TL tutarında barınma bursu olarak tahsis edilen, miktarı her yıl Burs Koordinatörlüğünün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile belirlenen burs türüdür. Burs Yürütücüsü Birim Vakıf Öğrenci İlişkileri Müdürlüğü Burs Koordinatörlüğü’dür.

Exit mobile version