2022 Doğalgaz faturası yardımı detayları belli oldu! Doğalgaz faturası yardımına nasıl başvuru yapılacak? Yardımlar ne zaman yatacak?

2021 yılının sonunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yeni dönem için müjdelenen doğalgaz faturası yardımları ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İhtiyaç sahiplerinin çok yakın zaman içerisinde, devletin doğalgaz faturası yardımlarından yararlanabileceği duyuruldu.

Geçtiğimiz yılın son haftalarında yeni dönem hizmetlerine dair açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerine yeni dönem itibari ile yalnızca kömür yardımının değil doğalgaz faturası yardımının da yapılacağını duyurmuştu. 2022 yılının ilk kabine toplantısı sonrasında yeni dönem kararlarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Derya Yanık tarafından müjdelenen doğalgaz faturası yardımı haberinin kesinleştiğini ve yeni dönem itibari ile belirlenen kriterler çerçevesinde doğalgaz yardımının yapılabilmesi için çalışmalara başlanacağını duyurmuştu.

Bugün itibari ile 2022 doğalgaz faturası yardımlarının detayları belli oldu. Bakan Yanık doğalgaz faturası yardımlarına ilişkin detayları açıkladı.

Yardımlar Mart Ayında Yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık 2022 yılı içerisinde, ihtiyaç sahiplerine yapılacak olan sosyal yardımlardan biri olan doğalgaz faturası yardımlarının, Mart 2022 itibari ile ulaştırılacağının haberini verdi. Yardım ile ilgili yapılması gereken çalışmaların devlet tarafından tamamlandığını belirten Bakan Yanık’ın bu açıklaması üzerine milyonlarca ihtiyaç sahibi ücretlerin nasıl yatırılacağını ve yardım tutarlarını araştırmaya başladı.

Yardım Ücretleri Belli Oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni dönem içerisinde ihtiyaç sahiplerine yapılacak olan doğalgaz faturası yardımının tutarını açıkladı. Bakan Yanık’ın açıklamalarına göre 2022 yılı içerisinde belirlenen ihtiyaç sahiplerine yıllık 150 TL ile 450 TL arasında değişen doğalgaz faturası yardımı yapılacak.

Ödemeler PTT’den Alınacak!

Doğalgaz faturası yardımlarına yapılacak olan başvuruların e-Devlet üzerinden şubat ayı itibari ile kabul edileceğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yardımların PTT aracılığı ile yapılacağını ifade etti.

2022 doğalgaz faturası yardımına erişmeye hak kazanan ihtiyaç sahipleri, ödemelerin yatırılmaya başlandığı günden itibaren PTT şubelerine başvurarak ödemeleri alabilecek.

Exit mobile version