2022 Doğalgaz faturası yardımı ne zaman yapılacak? İhtiyaç sahiplerinin hesaplarına kaç para yatırılacak?

2021 yılının son dönemlerinde döviz kurlarında yaşanan ani artışlardan sonra birçok özel sektör hizmetine fahiş fiyatlar yansıtılmıştı. Artan döviz kurlarından direkt olarak etkilenen hizmetlerden biri de doğalgaz hizmeti oldu. Yeni yılın gelmesi ile birlikte doğalgaz fiyatlarına yüksek oranlarda zamlar yansıtıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Sinyallerini Vermişti!

Devletin sosyal yardımlarının belirlenmesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için görevli olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, vatandaşa pek çok farklı kategoride sosyal yardımların yapılmasını sağlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 2021 yılının son haftasında, yeni dönem itibari ile sosyal yardım başlıklarına bir yenisinin daha ekleneceğinin sinyallerini vermişti. Bakan Derya Yanık, 2022 yılı itibari ile doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara doğalgaz faturası desteği için çalışmaların başladığını duyurmuştu.

Kabine Toplantısı Sonrasında Karar Netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrasında, toplantı kararlarını vatandaş ile paylaşmak adına kameraların karşısına geçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sinyallerini verdiği doğalgaz faturası desteğinin, yeni dönem itibari ile hayata geçirileceğinin müjdesini vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönem içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz faturası desteğinin verileceğini açıklamasından sonra, milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaş yardım için nereye başvuru yapmaları gerektiğini araştırmaya başladı. Ayrıca vatandaşlar, doğalgaz faturası yardımlarının ne zaman yatırılmaya başlayacağını da merak ediyor!

Net Tarih Verildi!

Geçtiğimiz günlerde kendisine yöneltilen soruları cevaplayan ve bakanlığın hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, vatandaşların merak ettiği doğalgaz faturası desteğine ilişkin müjdesini verdi. Bakan Derya Yanık doğalgaz faturası yardımı ile ilgili yapılması gereken çalışmaların tamamlandığını, yardımların mart ayı itibari ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti.

Doğalgaz faturası yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, başvurularını e-Devlet uygulaması üzerinden yapabilecek. Vatandaşlara yapılacak olan yardımın tutarı ise başvuru yapılan adresin kış şartları baz alınarak hesaplanacak. Böylelikle en soğuk olan bölgelere daha fazla yardım ulaştırılacak.

Exit mobile version