Ekonomi

2022 Doğalgaz yardımında, kronik hastalara ek ödeme yapılacağı duyuruldu! Doğalgaz yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Geçtiğimiz yılın aralık ayında yeni dönem çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2022 yılında ihtiyaç sahiplerine doğalgaz desteğinin yapılacağını müjdelemişti. 2022 yılına girilmesi ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında, doğalgaz yardımına resmen onay verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olarak karşımıza çıkan doğalgaz yardımı, ihtiyaç sahiplerinin başvurularına açıldı. Vatandaşlar, yeni dönemde doğalgaz faturalarını devlet desteği ile ödeyebilmek amacı ile ilgili başvuru ekranlarına erişim sağlamaya çalışıyorlar. Peki, doğalgaz desteğine nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz destek ödemesi ne kadar yapılacak?

Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yeni dönem sosyal yardım hizmetlerinden olan doğalgaz faturası desteği, vatandaşların başvurularını kabul etmeye başladı. Bakanlığın ilgili hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet hizmeti aracılığı ile yardım başvurusu yapabilecekler.

Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, kendi T.C. kimlik numaralarına kaydı bulunan bir e-devlet hesaplarının olması mecburidir. İlgili bilgiler aracılığı ile sisteme giriş yapan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetleri ekranından “doğalgaz yardımı” kategorisini bularak, bilgileri doldurabilir ve başvurularının yetkili kurumlara aktarılmasını sağlayabilirler.

Kronik Hastalara Ek Ödeme Yapılacak!

Yeni dönem doğalgaz faturası destek hizmeti ile ilgili bilgiler veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kronik hastalığı bulunan vatandaşlara yardım kapsamında ek ödeme yapılacağını açıkladı.

Kronik hastalığı bulunan ve evde tedavi gören ihtiyaç sahiplerinin, Bakan Yanık’ın müjdelemiş olduğu ek ödemeden yararlanabilmeleri için e-devlet başvuruları esnasında sağlık raporlarını, sisteme yüklemek zorundadırlar. Yardım başvurusu onaylanmış olan kronik hastalara, mevcut doğalgaz yardımına ek olarak yüzde 5 oranında ödeme yapılacak.

Doğalgaz Faturası Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan doğalgaz desteği için ihtiyaç sahiplerinin başvuruları hala kabul ediliyor. İlgili başvuru süreci tamamlandıktan sonra mart ayı içerisinde, 450- 1150 TL aralığında yapılacak olan yardım ödemeleri hesaplara aktarılmaya başlanacak.