2022 Emekli bayram ikramiyesi tutarı ifşa oldu! İkramiyenin 2 Mayıs tarihinde…

2021 yılının sonlarına doğru başlayan ekonomi piyasalarında ki düzensiz hareketler, 2022 yılında da Rusya- Ukrayna savaşı ve FED faiz kararlarının baskıları sebebi ile artarak gözlenmeye devam ediyor. Bu noktada altın piyasasında ve döviz kurlarında yükselişlerin gözlenmeye başladığı günden bu yana arka arkaya zam alan gündelik hayat ürünleri, vatandaşların bütçelerini aşmaya ve buna bağlı olarak da nakde daha fazla ihtiyaç duyulmasına sebep oluyor.

Ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmelerin ışığında artan nakit ihtiyacı, en çok tek maaş ile ayın sonunu getirmeye çalışan emekliler tarafından dile getiriliyor. Bu noktada önümüzde ki İslam alemi tarafından kutlanacak olan Ramazan Bayramı için emekli ikramiyesi tutarının açıklanmasını ve bütçelerinin bir nebze de olsa ferahlamasını isteyen emekliler, ikramiye tutarının netleşip netleşmediğini merak ediyorlar.

Emekli İkramiyesi Zammı Belli Oldu Mu?

Geçtiğimiz yıl zamlanarak bin 100 TL’ye çıkan emekli bayram ikramiyeleri, bu yıl günden güne kötüye güden ekonomi şartları çerçevesinde emekli vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu başlıklarının arasında yer alıyor. Emekli vatandaşlar yeni dönem ikramiye zammı oranının belli olup olmadığını araştırıyorlar.

13,5 milyon emekliyi yakından ilgilendiren emekli bayram ikramiyesi tutarı, henüz belli olmadı. Konu ile ilgili olarak yetkili olan kurumların, nisan ayı içerisinde açıklama yapması bekleniyor.

Emekli İkramiyesi Tutarı İfşa Mı Oldu?

Emekli bayram ikramiyesi tutarının sıklık ile araştırıldığı şu günlerde, kulislerde konuşulan zam oranı gündeme bomba gibi düştü. Hükümete yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Ramazan Bayramı için emeklilerin hesaplarına en az 2 bin 500 TL’lik ikramiye bedelinin yatırılacağı öngörülüyor.

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram ikramiyelerinin 2 Mayıs tarihinde hesaplara geçeceği öngörülüyor.

Exit mobile version