2022 Emekli ve memura zam farkı ne zaman ödenecek? Ödemeler, şubat ayına mı kalacak?

2022 yılının başı itibari ile açıklanan TÜİK enflasyon verilerinden sonra, emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan yeni dönem zam oranları belirlenmişti. Emekli maaşına yapılan zam oranları ile birlikte en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL’ye yükseltilmiş, böylelikle hem emekliye hem de memura yüzde 2,5 oranında ek zam hakkı doğmuştu.

Emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 2,5 oranında ki ek zam oranının, 15 Ocak 2022 tarihinde yatacak olan yılın ilk maaşlarına yansıtılacağı bildirilmişti. Ancak söylenen olmadı. Vatandaşların maaşlarına ek zam oranı yansıtılmadı. Bunun sebebi, sonradan ortaya çıktı. Emekli ve memur maaşlarına yatırılacak olan ek zammın, maaşlara yansıyabilmesi için Meclis oylamasına gerekli katılımın sağlanmaması sebebi ile oylama 18 Ocak tarihine ertelendi.

Ek Zam Meclis’ten Geçti!

Meclis’te, gerekli yeter oyu olmaması sebebi ile 18 Ocak 2022 tarihine ertelenen ek zam oylaması dün itibari ile karara bağlandı. Yeni dönem itibari ile emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan yüzde 2,5 oranında ki ek zam oranı, resmen Meclis’ten geçti. Ek zam haberinin yasalaşmasına sevinen milyonlarca vatandaş, ek zam farklarının ne zaman yatırılacağını merak etmeye başladı.

Ek Zam Farkları Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca emekliyi ve memuru yakından ilgilendiren ek zam haberi, geçtiğimiz gün itibari ile Meclis’te gerçekleştirilen oylama sonucunda resmen onaylandı. Ek zammın 15 Ocak tarihli maaşlarına yansımasını bekleyen vatandaşlar, geciken ek zam haberinden sonra ödemelerin ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Vatandaşa müjdeli haberi, Hazine ve Maliye Bakanlığı verdi.

Meclis’ten geçen ek zam kararından sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, ocak ayı bitmeden bir tebliğ de bulunması bekleniliyor. Yapılacak olan tebliğ ile birlikte, ocak aynın son haftasında ek zamların hesaplara aktarılacağı düşünülüyor.

Memur Emeklileri Ek Zamdan Yararlanacak Mı?

Maaşlara yapılan ek zam haberinden sonra, memur emeklilerinin de bu zamdan yararlanıp yararlanmayacağı merak konusu oldu. Bu konu, meclise sunulacak olan torba yasa sonucunda karara bağlanacak. Şu an için ilgili konuya dair yapılan, resmi bir açıklama bulunmuyor.

Exit mobile version