2022 Ocak ayı enflasyon verileri açıklandı! Tahminler doğru çıktı mı? En çok artış hangi ürün grubunda yaşandı?

2022 yılının gelmesi ile birlikte pek çok mali konuda değişiklik gözlendi. Maaşların ve ürünlerin fiyatlarının belirlenmesi amacı ile formül edilen enflasyon verileri, bütün mali konuların tekrar şekillenmesini sağladı. Hem ülkemiz için hem de dünya ülkeleri için en önemli başlıklardan biri olan enflasyon verileri, son dakika haberi ile açıklandı. TÜİK 2022 Ocak ayına ilişkin enflasyon verilerini, kamuoyu ile paylaştı.

2022 Ocak Ayı Enflasyon Verileri Açıklandı!

Milyonlarca vatandaşın ve piyasa uzmanlarının merak ile beklediği Türkiye İstatistik Kurumu Ocak 2022 enflasyon açıklaması, yapıldı. TÜİK, 2022 yılının ocak ayın ait enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamaya göre ocak ayı enflasyon oranı yüzde 11,10, yıllık enflasyon oranı yüzde 48,69 olarak bildirildi.

TÜİK’in son dakika enflasyon oranı açıklamasından sonra, enflasyon oranlarına dair daha önce yapılan tahminlerin gerçekleşmediği ortaya çıktı. Ocak 2022 enflasyon beklentisi yüzde 10,09, yıllık enflasyon oranı beklentisi ise yüzde 48,42 olarak açıklanmıştı.

TÜFE Değişimleri Yayınlandı!

TÜİK’in yayınlamış olduğu enflasyon verileri ile birlikte Tüketici Fiyat Endeksi verileri de ortaya kondu. Yayınlanan TÜFE tablosuna göre endekste yaşanan değişiklikler şu şekilde yorumlandı:

Artış ve Düşüş Gösteren Gruplar Belli Oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu 2022 Ocak ayı enflasyon verilerine göre aylık bazda, enflasyon oranlarında artış ve düşüş gösteren ana gruplar belli oldu. TÜİK’in açıkladığı verilere göre aylık bazda bakıldığında en çok artış gösteren ana grubun yüzde 21,90 ile alkollü içecekler ve tütün grubu olduğu gözlendi. İkinci en büyük artış ise yüzde 18,91 ile konut grubu oldu. Aylık bazda bakıldığında düşüş gösteren grubun ise yüzde 0,24 ile giyim ve ayakkabı grubu olduğu anlaşıldı.

Exit mobile version