2022 personel alımları için müjdeli haber geldi! PTT 15 bin personel alımı yapacak! PTT personel alım şartları neler, alımlar ne zaman yapılacak?

Yeni dönem ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyen vatandaşların sıklık ile araştırdıkları konular arasında yer alan PTT alımları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Ocak ayından itibaren arka arkaya yayınlanan kamu ilanlarının arasına, çok kısa zaman içerisinde 15 bin kişilik personel alımı ilanı ile PTT’nin de dahil olacağı bilgisi paylaşıldı. Peki, PTT alımları ne zaman yapılacak? PTT personel alımı ilanı başvuru şartları neler?

PTT 2022 Personel Alımı İlanı Ne Zaman Yayınlanacak?

Türkiye genelinde hizmet veren kurumlardan biri olan PTT, yaklaşık olarak 3 dönemdir personel alımı yapmıyor olması ile dikkat çekmektedir. İlgili kurumun çeşitli kadrolarında istihdam edilmenin hayalini kuran adaylar, bir süredir personel alımı ilanının ne zaman yapılacağını araştırmaktadır.

PTT’nin, 3 yıldır Türkiye genelinde ilana çıkmamış olmasından ötürü yakın zamanda 15 bin kişilik personel alımı yapılacağı düşünülüyor. Ancak PTT’nin, ilgili personel alımı ilanını ne zaman yayınlayacağı ile ilgili henüz net bir tarih paylaşılmadı.

PTT 2022 Personel Alımı İlanı Başvuru Şartları

PTT’nin ilana çıkmasını heyecan ile bekleyen adaylar, ilgili ilanın yayınlanması durumunda başvuru yapabilmeleri için hangi şartları sağlamaları gerektiğini merak ediyorlar. Yeni dönem ilanı henüz yayınlanmamış olduğu için başvuru şartlarında bir değişiklik olup olmadığı bilgisi netleşmiş değil. Ancak şimdiye kadar yapılmış olan PTT alımlarında, adaylar için belirlenmiş olan ilan başvuru şartları şu şekildeydi:

PTT 2022 Personel Alımı Başvuru Süreci

PTT’nin yeni dönem personel alımı ilanını yayınlamasından sonra, aday başvuruları, ilgili kurumun resmi internet sitesi aracılığı ile kabul edilecektir. PTT’nin yayınlanması planlanan 2022 personel alımı ilanında şu kadroları alım yapacağı tahmin edilmektedir:

Exit mobile version